Bök med bok

Knappt hade skorna hunnit torka förrän snöslasket kom tillbaka. Snart får vädret faktiskt ta och skärpa till sig, jag har ju inte kläder för sånt här. Nåväl, jag får väl vara nöjd så länge det är varmare än i Linköping.

I dag mötte jag en ny sida av den italienska byråkratin. Jag skulle låna om två böcker på skolbiblioteket (de har bara tvåveckorslån, max ett omlån). Universitetskort och körkort skulle de se, som vanligt. Den första boken gick bra, helt utan problem. När killen bakom disken skulle registrera omlån på den andra upptäckte han att lånet var utställt till 11/3 i stället för, som det borde vara, 11/2. Han förstod inte riktigt hur det kunde ha gått till och påpekade för sina kolleger hur märkligt det var. De drog mitt kort flera gånger i kortläsaren, killens kvinnliga kollega öppnade ett likadant fönster på sin dator som han hade uppe på sin och såg även hon att det stod 11/3. Det var konstigt, det höll hon med om. Jag hade lite bråttom till en lektion, så jag väntade otåligt på att de skulle göra något åt det där löjliga problemet, som knappast ens verkade vara ett problem, så att jag kunde få ta med mig boken och gå. Det gjorde de inte, de fortsatte bara att stirra på datorskärmarna, vända på lånelappen och dra kortet. Till slut gick en av dem och hämtade en lite mer erfaren bibliotekarie, som betraktade skärmen en stund och sedan rådde dem att genomföra omlånet precis som vanligt. Det tog alltså fyra personer över fem minuter att göra ett omlån på en bok. Imponerande!

Jag känner mig inte längre så hopplöst borta i elektronikkursen. Den andra maskinaren sa att han inte har förstått någonting av de senaste lektionerna. Jag hänger ändå med lite grann, tack vare den där boken som jag nästan inte fick låna om.

A presto

Marco Maccherone

Kommentarer
Postat av: Mannndy

Hmm...lustiga bibliotikarier...:P

2010-02-10 @ 22:04:52
Postat av: Andreas

Statliga instanser...

2010-02-11 @ 08:59:11
Postat av: Marcus

Man får väl tänka på att det antagligen var det mest intressanta som hände dem på hela dagen.

2010-02-11 @ 23:19:18
URL: http://maccherone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0