(I) senaste (laget) nytt

Det händer mycket i världen nu. Dags för en liten uppdatering om vad det skrivs och talas om här nere. Jag sätter rubriker, så kan ni hoppa över det som verkar ointressant.

Fotboll: Alldeles för en stund sedan drogs grupperna till VM i Sydafrika. Våra kära grannar Danmark hamnade i en svår men inte omöjlig grupp med Holland, Japan och Kamerun, medan Portugal (som på något sätt stal Sveriges plats) ställs mot Brasilien, Nordkorea och Elfenbenskusten. Italien kan förmodligen, på sitt sedvanliga vis, trögstarta sig igenom gruppspelet, för att sedan utvecklas till ett slagkraftigt lag i slutspelet. Deras motståndare är Paraguay, Nya Zeeland och Slovakien - en föga imponerande samling. Andra intressanta möten är USA-England (med tanke på kolonisationen), Australien-Serbien (Australien har en relativt stor serbisk minoritet) och de flesta matcherna i den nästan helspanska gruppen med Spanien, Chile, Honduras och Schweiz. Mitt tips är att Nordkorea blir sämst i VM.

Kärnkraft: Det franska kärnkraftverket i Cruas, inte allt för betryggande långt ifrån den italienska gränsen, har drabbats av ett litet driftfel. Kylsystemet gav upp för en stund, men nu har de fått ordning på det. Inga radioaktiva utsläpp har rapporterats.

Otäckt: Har ni läst Pojken som kallades Det? Hans mamma har tydligen bedrivit dagisverksamhet i Pistoia, Toscana. Åtminstone kan man tro det, av metoderna att döma. Två kvinnor har gripits för barnmisshandel sedan det uppdagats att de slagit barn som inte velat äta och tvingat dem att äta sina egna spyor. Föräldrana är både rasande och bestörta. Dagisfröknarna har, så som är brukligt med misstänkta brottslingar i Italien, hängts ut i tidningarna med namn och bild. Stryk skulle de ha.

Zlatan: Ja, de pratar om den långe här också. De är lite stolta att han har spelat i italienska ligan.

A presto

Marco Maccherone

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0