Faenza

Sista reseinlägget på en vecka nu, det kan jag nästan lova. Det var studiebesök idag igen, i kursen Science and Technology of Composite Materials. Professorn hade sagt att vi skulle samlas utanför fakultetsbyggnaden och att bussen skulle åka prick kl. 09:00. Vi var några som var där i god tid, på framsidan. Så småningom hittade vi resten av gruppen och bussen på baksidan. Professorn själv kom glidande kl. 09:10. Sen packade vi in oss i en dvärgbuss för folk med korta lårben, medan professorn åkte i egen bil. Busschauffören var uppenbarligen inte säker på vägen, för han körde in i ett samhälle, stannade i en korsning och frågade föraren i den bil han ställt sig i vägen för vart han skulle. Sen körde han tillbaka samma väg som han kom. Exakt samma väg. Detta innefattade en enkelriktad motorledsavfart. Vi överlevde ändå och kom fram till slut.

Faenza har fått sitt namn efter något gammalt franskt ord för finkeramik (fråga mig inte vad ordet är, jag kan inte franska) och är vida känt för sin keramikindustri. Målet för resan var därför ett forskningscenter för keramiska material, med anknytning till universitetet. Rundvandringen föregicks, som brukligt, av en alldeles för lång power point-presentation. Den här gången kunde jag åtminstone skylla mina tunga ögonlock på för lite sömn till följd av högljudd grisfest i lägenheten igår kväll. Kameran blev sedan kvar i väskan i konferensrummet under rundturen, så ni får tyvärr inte se hur laboratorierna såg ut.

Lunchen var inte lika välorganiserad som igår. Vi provade först på en bar mittemot, men de hade inte plats. Sen satte vi oss i bussen och åkte 100 meter till en grillkiosk. Därefter trodde jag att det skulle vara slut på utflykten, men det gällde tydligen bara professorn, som flydde hem och inte syntes till. Resten av oss drog vidare till en kompositmaterialfabrik, specialiserad på handtillverkade kolfiberförstärkta strukturer till båtar, flygplan och bilar. De hade en högtrycksugn stor som en studentlägenhet, där de faktiskt råkat stänga in en kille en gång. Cykelhjul var det gott om, men de hade även delar till en kommande Ducati och en 1,3-miljoners Ferrari. 1,3 miljoner euro, alltså. Kameran följde med denna gång.

Studentbostäders nya planlösning. Roadracer.

Det var det hela. Om en vecka är jag i Sverige.

A presto

Marco Maccherone

Kommentarer
Postat av: knasbubblan

snodde du ferrarin :D???

2009-12-12 @ 09:52:17
Postat av: Marcus

Nä, de hade ju bara vissa delar av den. Cykelhjulen hade inga ekrar, så det hade inte heller varit så värt att stjäla.

2009-12-12 @ 22:08:01
URL: http://maccherone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0