Val till höger och vänster

Det har väl inte undgått någon att det är valår. Däremot har förmodligen inte alla koll på precis varenda val som försiggår. Ni har säkert läst och hört en del om maktskiftet som pågår i Storbritannien på sistone och kalabaliken i Ukrainas parlament, men det är - som ni ser om ni följer länken - bara en liten, liten del av världspolitiken. Dessutom händer det saker på lägre nivå än riksdag och regering, till exempel här i Italien. I mars var det val till region, provins och kommun i hela landet, där regeringssidan snodde åt sig något fler mandat än de tidigare hade. Lite överraskande kan man tycka, med tanke på vilka som representerar PDL (Popolo della Libertà, Frihetens Folk). Bakom ärkeclownen Berlusconi har de, förutom Oliviers drömkvinna Anna Maria Bernini, måttligt förtroendeingivande män såsom försvarsministern Ignazio La Russa och före detta näringslivsministern Claudio Scajola. Den sistnämnde var tvungen att avgå nyligen till följd av en obskyr lägenhetsaffär, då det framkom att en del av de dryga 1 miljon € som han lagt på en lägenhet till sin dotter intill Colosseum kom från mutor. La Russa sågs förra veckan som gäst i ett soffprogram på TV där han uppträdde som en riktig fåne. Han fick åtminstone mig att undra hur någon kan rösta på honom.

På universitetet är det kårval den här veckan. Till skillnad från hur det brukar se ut i Linköping har kandidaterna här kampanjat i flera månader och tryckt upp flygblad för att fiska röster. Jag tror inte att jag får rösta, så jag har inte satt mig in i alternativen, men om jag fick skulle jag rösta på någon som såg till att styra upp schemasystemet. Fyra veckor in på läsperioden håller vi fortfarande på att flytta lektioner.

Ett av de mindre nakna programmen (ett av de som inte har Enrico Papi som programledare) i italiensk TV är Chi vuol essere milionario (Vem vill bli miljonär). I går såg jag en kvinnlig tävlande ge tidernas förmodligen längsta utläggning när hon resonerade sig fram till svaret på en fråga om aposteln Tommaso (Tomas tvivlaren). Det som söktes var landet där han dog (Indien, Spanien, Marocko eller Etiopien). Hon berättade att hennes mamma kom från Abruzzo, att den apostel som hon främst förknippar med Spanien är Giacomo (Jakob, förmodar jag) och att hon gått på yoga innan hon, efter mer än 5 minuters babblande, svarade Indien. Det var förstås rätt, tyvärr. Det hade varit så mycket roligare om hon hade svarat fel i det läget.

Vädret: regn hela veckan. Sospiro... (Suck)

A presto

Marco Maccherone

Kommentarer
Postat av: Mandan

Hmm vet ej vad jag ska kommentera...så PUSS<3

2010-05-11 @ 23:38:31
Postat av: Marcus

Det räcker så bra med en puss. 2<3

2010-05-12 @ 21:13:31
URL: http://maccherone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0