Dagens lista
Dags för mattema igen! Mamma vill att jag köper med lite parmesanost (som vi kallar den i Sverige) när jag åker hem i helgen. Visst kan jag göra det, men det är ju inte den enda osten italienarna har att vara stolta över.
Topp 3: Italienska ostar
3. Mozzarella
Oumbärlig på pizza.
2. Mascarpone
Superlätt efterrätt. Fungerar även på pizza, märkligt nog.
1. Parmigiano Reggiano
Ostarnas ost. Helst ska den vara lagrad i ett par år också. På pizza? Javisst, det går också bra.
Just utanför listan: Ricotta, pecorino, caciotta, fontina, grana padano, gorgonzola.
Topp 3: Italienska ostar
3. Mozzarella
Oumbärlig på pizza.
2. Mascarpone
Superlätt efterrätt. Fungerar även på pizza, märkligt nog.
1. Parmigiano Reggiano
Ostarnas ost. Helst ska den vara lagrad i ett par år också. På pizza? Javisst, det går också bra.
Just utanför listan: Ricotta, pecorino, caciotta, fontina, grana padano, gorgonzola.
Kommentarer
Postat av: Andreas Kataja
Ja ostar tycks de klara att tillverka med bravur. Hörde på radio i går att en stor italiensk tillverkare av livbojar har fått en del bryderier. Ett hundratal livbojar byts ut på svenska båtar/färjor. Tillverkaren har troligen missat själva poängen, vilken jag trodde var huvudförutsättningen för att kallas livboj, den sjunker nämligen vid kontakt med vatten...
Postat av: mannndy
hahaha bra livboj :P
Mm mascarpone me citron, dock mer citron än vad du använder babe, äkta citron =)
Postat av: Marcus
De kanske tog fel på kork och tvättsvamp? Den som konstruerade den livbojen är antagligen släkt med arkitekten bakom tornet i Pisa.
Jag kan väl inte ha en massa citroner och färska grönsaker hemma jämt när jag har EN hylla i kylskåpet? Men det blev ju gott, eller? =)
Trackback