Dagens lista

Kungörandena av årets nobelpristagare är i full gång, men det är väl få utanför forskningsvärlden som faktiskt bryr sig om vilka som får priserna. Utom litteraturpriset då, folk läser ju böcker. Vissa nomineringar (eller uteblivna nomineringar) har ändå väckt upprörda känslor. Jag tänker då till exempel på att Josef Stalin nominerades till fredspriset för sina insatser i förhandlingarna efter andra världskriget. Den här listan koncentrerar sig dock på de som gjorde något bra, men inte fick något pris.

Topp 3:
Personer som borde ha fått Nobelpriset

3.
Margaret Thatcher (kemi)
Innan hon inledde sin politiska bana arbetade Maggan som kemist och var med om att uppfinna mjukglass. Helt klart värt ett pris.

2.
Mahatma Gandhi (fredspriset)
Nominerad fem gånger och slutligen mördad just innan han, förmodligen, äntligen skulle få det.

1.
Astrid Lindgren (litteratur)
Kanske ett väntat val på förstaplatsen, men det går inte att bortse från att Astrid Lindgren är den som mest förtjänat litteraturpriset någonsin. Jean-Paul Sartre fick det, William Golding fick det, Elfride Jelinek fick det, Herta Müller (?) fick det, till och med Winston Churchill fick det - men inte Astrid Lindgren. Jättekonstigt.

Kommentarer
Postat av: Mannndy

hehe glass...mm det är värd alla priser i världen. Hon är nog typ...Gud!

2009-10-07 @ 22:50:46
Postat av: Rasmus

Undrar varför folk skulle intressera sig för litteraturpriset dock, för det är ju aldrig någon man hört talas om som får det ändå. Det är nog därför Astrid Lindgren aldrig fått det. Henne har man ju hört talas om.

2009-10-14 @ 21:58:45
URL: http://ipke.blogg.se/
Postat av: Marcus

Nåja, nu tog ju jag de allra konstigaste exemplen jag kunde hitta. Kända författare kunde också få det en gång i tiden, som Ernest Hemingway och Rudyard Kipling (barnboksförfattare eller vad?).

2009-10-16 @ 16:19:55
URL: http://maccherone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0